Genieten

Haal die tuinstoelen maar van onder het stof. Na al dat harde werk is het nu tijd om te genieten! Deze tips zetten je alvast op de juiste weg en helpen je met volle teugen te genieten van je groene oase.

Doe de

Genieten

-tuintest

Buiten spelen is fantastisch!

Buiten spelen is fantastisch!

Een natuurlijke tuin waarin kinderen zich kunnen uitleven, bezorgt zowel jou als je (klein)kinderen plezier. Losse materialen zijn het allerleukst: losse takken en planken, oude lakens, wat oude potten en een bol touw… Laat je fantasie de vrije loop en bouw een wilgenhut of een gave klimboom.

In de tuin een eigen kamp bouwen met wat takken en een oud laken staat garant voor uren speelplezier! 

Ga op safari in je eigen tuin

Ga op safari in je eigen tuin

Wat zoemt daar? Houd je ogen wijd open en laat je verrassen door de verscheidenheid aan vlinders, zweefvliegen, bijen en kevers die je tuin tot leven brengt.

Met de handige app 'ObsIdentify' kan je deze diertjes heel eenvoudig herkennen. Leg dat vergrootglas dus maar niet te ver!

Geniet van je groene oase!

Minder gazon en langer gras betekent minder maaiwerk, een losse heg vergt minder onderhoud en door voldoende ruimte te geven aan volwassen bomen en struiken, kun je snoeiwerk verminderen.

Zo kun je meer tijd vrijmaken voor jezelf en je familie. Vergeet daarbij zeker geen plek voor een hangmat of tuinstoel vrij te maken en te genieten van het buitenleven!

de mooiste tuin met het zaad van een maat

Klimaat tuin

Wil jij van je tuintje een kleurrijke oase maken? Volg dan zeker onze zaaitips.

Zaad van een maat

En? Een zakje zaad ontvangen thuis? Dan kan je daar nu mee aan de slag. Tijd voor die groene vingers. Maar uiteraard vind je bij het lokale tuincentrum (soms zelfs de supermarkt) ook een uitgebreid aanbod. 

Soorten zaad

Benieuwd welke zaadjes er in het zakje zitten? Een bonte mengeling van inheemse eenjarige en meerjarige soorten met o.a. Gewone margriet, Duizendblad, Knoopkruid, Rode klaver en Korenbloem.

Tips voor in de tuin

En we hebben nog een klein extraatje. Wie wil, krijgt elke maand een handige tuintip in de mailbox, acht maanden lang. Je tuin zal shinen als nooit tevoren.

De zaaitips